صدای پای عدالت

صدای پای عدالت
در این وبلاگ تلاش دارم در سه حوزه مطالبی را در دسترس مخاطبان محترم قرار دهم:
1. عدالت اجتماعی
2. خط مشی
3. آموزش و پرورش
این سه، محور فعالیت های بنده در مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام است.
در طی تاریخ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، انتخابات های متعددی در جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است که نشان دهنده بعد مردم سالاری دینی آن است اما نکته جالب توجه این است که در هر انتخابات، تجربه جدیدی برای حرکت توفنده و موج انقلاب اسلامی پدیدار گشته و از قبل آن رشدی در متن جامعه و نخبگان حاصل شده است به نحوی که اکنون در انتظارات علاوه بر صلاحیت فردی کاندیدا به برنامه و تیم آنها هم توجه می شود.
مساله برنامه و تیم از آنجا برجسته شد که مساله کارامدی نظام جمهوری اسلامی در عرصه داخلی و خارجی، بروز جدی یافته است و در صورتی که نظام اسلامی بتواند متکی به بنیان توحیدی خویش، در این پیچ تاریخی، مساله کارامدی را به خوبی مدیریت کند، نظام مدیریتی جدیدی را به دنیا صادر خواهد کرد که منبعث از یک نگاه جدید، توانسته است چرخ حیات جامعه را به خوبی بچرخاند.
اما...
نباید غافل شد که ابزار به خودی خود شاید چندان معنا بخش نباشد اما استفاده آن در جهتی خاص، به آن ابزار هدف و فلسفه حیات و کارکرد می دهد. نباید به بهانه کارامدی نظام از گفتمان غافل شد.
اساس و ماهیت جمهوری اسلامی ایران به روح انقلاب اسلامی است که ادامه نهضت انبیاء از آدم علیه السلام تا خاتم و حلقه واسط نظام ولایت الله است. جهت گیری و گفتمان انقلاب اسلامی می تواند از کارامدی یک نظام اسلامی ناب را تشکیل دهد و مسلما گفتمان های دیگر به چنین ثمره ای نخواهند رسید و از سوی دیگر کارامدی های از قبیل ژاپن اسلامی، توسعه همراه با منت بر سر مستضعفین، و رفاه در پرتو ذلت در برابر استکبار، از منظر انقلاب اسلامی نه تنها کارامدی نیست بلکه یک وادادگی کامل در برابر نهضت الهی انبیاء و اولیاء است.
به نظر می رسد اکنون دیگر با توجه به سابقه گفتمان تکنوکرات ها و اصلاحات و یا گفتمان کارامدی توام با نرمش در برابر استکبار و یا گفتمان های تجربه شده سه دهه انقلاب دیگر توان ادامه مسیر انقلاب را ندارند و کاندیداهای این گفتمان ها، در بهترین شرایط انقلاب را متوقف خواهند ساخت.
پس...
اکنون لازم است که گفتمان انقلاب اسلامی که کارامدی را در پرتو اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم دنبال می کند، پی گرفت و آن را یاری کرد. این گفتمان را با مولفه هایی نظیر مقاومت فعال، تدبیر و هوشمندی، اقتصاد مقاومتی، تولید علم، عدالت و پیشرفت و مهم تر از همه تقوا شناسایی نمود.
اما...
  1. نمی توان به جستجوی معصومین برای ریاست جمهوری نشست. پس بهترین گزینه را انتخاب می کنیم
  2. بهترین گزینه را از نواقص و آسیب ها و تهدیدهای پیش رویش مبرا نمی کنیم که فردا روزی بخواهیم اشتباهش را توجیه نماییم و زمینه چاپلوسی و انحراف وی را رقم بزنیم.
  3. مسلما یک فرد با یک تیم چند نفره، با هر گفتمانی که باشد نمی تواند طرفی بربندد. لذاست که عزم ملی در حمایت از کاندیدای گفتمان انقلاب اسلامی ضروری است و الا وی حتی با تمام جهادی که می کند نمی تواند شعارها را محقق سازد و در طی چند ماه، گفتمان به چند حرف خوب و عمل نامناسب بدل خواهد شد.
  4. مسلما ریاست جمهور منتخب این گفتمان باید در تعامل اخلاقی، سالم، فارغ از باند بازی و امتیازدهی که کار بسیار دشواری است با همه عناصر فعال اجتماعی کار کند. قرار نیست کسی از دور خارج شود. هدف این بود که هدایت جریان و مدیریت امر توسط کاندیدای انقلاب اسلامی باشد. لذا از ظرفیت همه باید بهره برد. این نکته نیازمند روحیه تعامل اما مقاوم است.

در جمع بندی باید بگویم که بهترین شرایط می تواند حاصل این سناریو باشد: کاندیدای گفتمان انقلاب اسلامی انتخاب شود، تیم وی و نخبگان این گفتمان وی را یاری دهند، این تیم از ظرفیت سایر گفتمان ها و جریانات استفاده نماید و تعامل کند، حوزه، دانشگاه و جریانات تصمیم ساز، نرم افزارهای نظام سازی این گفتمان و اداره جامعه را تولید نمایند. انشاءالله

اما نظر شخصی در مورد کاندیدا: به نظر بنده فعلا با توجهی به شناختی که از 8 کاندیدای محترم دارم، جناب آقای جلیلی بیشترین قرابت را با محورهای فوق خواهند داشت.

نافی ضعف ها یا آفات احتمالی نیستم اما جز با کمک همگان، هدف محقق نخواهد شد.

شاید آفت بزرگ ایشان که انشاءالله با روحیه تعاملی و مقاومشان دفع شود، همان جوانی و تجربه کمتر به نسبت برخی کاندیداهای دیگر باشد.

مشتاق آنم که نظرات شما را هم در این عرصه بدانم.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۳/۰۲

نظرات  (۴)

سلام صادق جان
از بابت مطلبتان ممنون،‌ اما حتما تصدیق می‌کنید که پاشنه آشیل بحث شما، نحوه و چگونگی انتخاب کاندیدای مطرح شده توسط شماست،‌ که البته در این نوشته بدون استدلال مانده است.
پاسخ:
باسلام
تشکر از نظر شما
این اولین مطلب پیرامون انتخابات بود. بنده حتما در مورد نظرم مطالب دیگری را نیز خواهم نوشت و ادله خود را ذکر خواهم کرد. و به اطلاع شما می رسانم.
انشاءالله
۰۲ خرداد ۹۲ ، ۲۰:۳۳ رفیق برازگانی!
مطلب خوبی بود. با تشکر. استفاده کردم.
به نظرم با توجه به تخصصی شدن و پیجیده شدن جامعه ایرانی پس از انقلاب، (با توجه به رشد جامعه)، به نظر می‌رسد مکانیسم‌های شورای نگهبان در احراز صلاحیت کاندیداها نیز باید پیچیده تر و تخصصی تر شود. مطمئنا احراز صلاحیت‌هایی همچون مدیر و مدبر بودن نیازمند یک بازوی اجرایی قوی و کارشناس در شورای نگهبان است.
و البته سؤالات مدیریت دولتی جدی در این باب رخ می‌نماید. سمت ریاست جمهوری سمت سیاسی است یا اجرایی (دوگان)؟ اگر هر دو است چقدر سیاسی است چقدر اجرایی؟ فرد باید چقدر رجل سیاسی باشد تا صلاحیت او احراز شود؟ مثلا آقایان متکی،‌ لنکرانی، سعیدی‌کیا و ... چرا در این عرصه احراز صلاحیت نمی‌شوند؟ ولی از آن سو محمود احمدی‌نژاد در سال 84 یا آقای غرضی در سال 92 احراز صلاحیت می‌شود؟ اینها چالش‌هایی است که شورای نگهبان به عنوان یک نهاد رسمی قانونی باید ضمن پاسخگو بودن به آنها، نسبت خود را با آن‌ها روشن کند.
پاسخ:
باسلام
تشکر از نظر ارزشمند شما
فقط یک نکته اینکه تا جایی که بنده در جریان هستم، امسال شورای نگهبان سعی داشت از چندماه قبل از ثبت نام، برای شاخص های اصل 115 قانون اساسی، شاخص های دقیقتر و تعاریف مشخصی تدوین کند. حداقل در باب مدیر و مدبر بودن، تا حدی اطلاح داشتم. اما اینکه محصول کار چی شد مطلع نیستم.
به هر حال باید توجه داشت که هر چه مصادیق ریزتر هم شود، بالاخره تشخیص عده ای خاص باید مشخص کند که این افراد مصداق چنین شاخص هایی هستند یا خیر و نمی توان به صورت مکانیکی آن را دنبال نمود.
سلام
ما هنوز نگران آینده تجربه قبلی هستیم ولی به نظر من در چند روز آینده به همت دوستان فضا روشن تر می شود و ابعاد و ویژگی های جلیلی روشن تر شده و دوستان با قلبی مطمئن رای می دهند.
ما منتظر دومیش هستیم
هیج چا نمیریم همین جا هستیم
پاسخ:
باسلام و تشکر از نظر شما
نگرانی به جایی است. بنده هم عرض کردم که فعلا نظرم در مورد مصداق چنین است. اما پنداشتم که اگر معیارهای خود را در ابتدا محکم ببندیم در ادامه مسیر بهتر می توانیم مصادیق را محک بزنیم
منتظر مطالب بعدی هم باشید

با سلام

شما در نوشته هایتان به یک سری کلمات کلیدی از جمله گفتمان ، انقلاب اسلامی در پرتو اسلام  ، تیم کاری یا گروهی کار کردن از تجمیع نخبگان فارغ از جناح و ..... که بنظر من اینها اصلا تعریف نشده است در کشور ما و لذا  همانطور که میدانید کاندیداهایی که به جناح خاصی مرتبط هستند از جناح خود در امور کشوری استفاده کرده و اینجا ن1- خبگان شایسته کنار می رود  2- گفتمان قابل تعریف نیست 3- گروهی کار کردن بی معنی است.

اما کاندیدایی که از هیچ جناحی نیست اگر بخواهد از هر جناحی انتخاب کند اون موقع دعوا در بین جناح ها جهت گرفتن پست های حساس شروع می شود و رییس جمهور آینده باید برای محقق شدن شعارهایش باج دهد وگرنه کاری جلو نمی رود .

در خصوص اعمال قدرت رد مقابل مستکبرین باید بگویم که ما ابتدا بایستی قدرت در زمینه اقتصادی ، علمی  داشته باشیم تابتوانیم در سیاست در هم به درجه بالا برسیم و بتوانیم حرف خود را بکرسی بنشانیم در ضمن ما فقط بلدیم کلنگ بزنیم مابقی با کیه خدا میدونه.

اگر ما به صحبت های دلسوزانه رهبری هم گوش میدادیم خیلی خیلی جلو بودیم که متاسفانه فقط بلدیم نت برداری کرده و از این گوش بشنویم و از اون یکی بیرون .

ای کاش مولایمان علی را یه کوچولو میشناختیم و در کردار و رفتارمان اعمال می کردیم  خیلی از مسایل ساده حل می شد از جمله بیت المال ، راستگویی ، صداقت ، قناعت و میهن پرستی

در خصوص کاندیدا ها هم بگویم که بنظر من کشور ما نیاز به یک انسان مدیر دارد که جواب پس داده باشد . تجربه نشان داده پسته دهن بسته داخلش معلوم نیست چی شود

کاندیدای اصلح را هنوز نشناختم امیدوارم از صدا و سیما بتوانم کمال استفاده را ببرم .

 

به امید ایرانی اسلامی اسلامی و  آباد آباد

زنده باد سربازان بی ادعای اسلام

اللهم عجل لولیک الفرج

با تشکر از وقت شما

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">